O NAMA

POVIJEST

Tvrtka MONTER – STROJARSKE MONTAŽE d.d. svrstana je među najiskusnije hrvatske tvrtke iz područja izgradnje i održavanja industrijskih postrojenja, proizvodnje procesne opreme te je vodeća kompanija u izgradnji cjevovoda za transport plina, nafte i vode.

Tvrtka je osnovana 1948. godine te je prošla velik razvojni put kako bi danas bila priznata kao pouzdan partner investitora specijaliziran za izgradnju industrijskih postrojenja nafte, plina, kemije, petrokemije, montažu cjevovoda svih vrsta, te izgradnju čeličnih konstrukcija, posuda pod tlakom,  itd.

Montažerska tradicija koja je počela prije više od 70 godina  dovela je do sustavnog razvoja načina izvedbe radova. Tvrtka pridaje veliku važnost edukaciji vlastitih zaposlenika, s posebnim naglaskom na edukaciju zavarivača te prihvaćanje i primjenu najnovijih tehnologija.

Velike promjene u načinu poslovanja i vođenja tvrtke  dogodile su se 1995. godine, kada Monter postaje privatno  vlasništvo u obliku dioničkog društva i mijenja naziv u MONTER – STROJARSKE MONTAŽE d.d.

Proces privatizacije bio je korak koji je omogućio tvrtki  povećanje učinkovitosti i razvoj kvalitete te ju učinio još prepoznatljivijom na tržištu. Zbog postignutih rezultata  tvrtka je na tržištu stekla veliko povjerenje naručitelja te  je sposobna preuzimati i ugovarati specijalizirane poslove.

Potaknuta poslovnim uspjesima, tvrtka je 2007. godine uložila u novu poslovnu zgradu te na jednom  mjestu okupila upravu, inženjering, proizvodnju, mehanizaciju, održavanje i skladište. Sve poslovne djelatnosti  objedinjene su na jednoj lokaciji, čime su smanjeni troškovi  te je povećana efikasnost u proizvodnji i poslovanju.

Osnivanjem podružnica na stranim tržištima tvrtka  je postala konkurentna i izvan granica Republike Hrvatske  te se na taj način prilagodila zahtjevima i potrebama tržišta. Tvrtka je uz sjedište u Zagrebu, osnovala  predstavništva u Bosni  i Hercegovini, Češkoj i  Sloveniji.

MONTER – STROJARSKE MONTAŽE d.d. danas ima snažnu tržišnu poziciju  kada je riječ o strojarsko montažnim djelatnostima jer  kontinuirano ulaže u nove tehnologije i njegovi djelatnici imaju  bogato iskustvo u područjima planiranja, organizacije,  upravljanja i izvođenja radova.

PREDMET POSLOVANJA

Tvrtka MONTER – STROJARSKE MONTAŽE d.d. specijalizirala se za  izgradnju svih vrsta cjevovoda i industrijskih postrojenja.

Tvrtka kontinuirano ulaže u  poboljšanje kvalitete, nove tehnologije, strojeve i alate te  obrazovanje svojih djelatnika. Danas MONTER – STROJARSKE MONTAŽE d.d. može  ponosno reći da je u mogućnosti izvesti najzahtjevnije  poslove i projekte iz svog djelokruga poslovanja koji  obuhvaća:

  • Izgradnju plinovoda, naftovoda i vodovoda
  • Izgradnju industrijskih postrojenja (plinska, naftna,  kemijska, petrokemijska..)
  • Proizvodnju procesne opreme
  • Proizvodnju procesnih skid jedinica za različite  tehnološke primjene
  • Održavanje i remont različitih industrijskih  postrojenja