O nama

POVIJEST

Tvrtka MONTER osnovana je davne 1948. godine. Tijekom proteklih desetljeća tvrtka je prešla dug razvojni put te iza sebe ostavila mnoštvo uspješno završenih infrastrukturnih projekata. Montažerska tradicija započeta prije više od 60 godina dovela je do sustavnog razvoja načina izvedbe radova, završetka projekata te uvođenja i primjena novih tehnologija.
Velike promjene u načinu poslovanja i vođenja tvrtke dogodile su se 1995. godine kada je MONTER postao privatno vlasništvo u obliku dioničkog društva imena Monter Strojarske Montaže d.d. djelujući na taj način sve do danas. Danas je Monter-SM društvo specijalizirano za izgradnju industrijskih postrojenja nafte i plina, kemije, petrokemije, montažu svih vrsta cjevovoda, izgradnju čeličnih konstrukcija, posuda pod tlakom itd.
Proces privatizacije bio je korak koji je omogućio tvrtki povećanje učinkovitosti i razvoj kvalitete te je učinio lakše prepoznatljivom na tržištu. Zbog postignutih rezultata društvo je na tržištu steklo veliko povjerenje naručitelja te je sposobno preuzimati i ugovarati specijalizirane poslove.
Potaknuta poslovnim uspjesima, tvrtka je 2007. godine investirala u novu poslovnu zgradu te na jednom mjestu okupila upravu, inženjering, proizvodnju, mehanizaciju, održavanje i skladište. Sve poslovne djelatnosti objedinjene su na jednom mjestu čime su smanjeni troškovi te je povećana efikasnost u proizvodnji i poslovanju.
Kako bi i dalje uspješno konkurirali na hrvatskom, ali i vanjskom tržištu, tvrtka je osim sjedišta u Zagrebu osnovala predstavništva u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Iraku, Sloveniji i Turkmenistanu. Osnivanjem podružnica na stranim tržištima tvrtka je postala konkurentna i izvan granica Republike Hrvatske te se na taj način prilagodila zahtjevima i potrebama tržišta.
Monter-SM danas ima snažnu tržišnu poziciju kada je riječ o strojarsko-montažerskim djelatnostima zahvaljujući stalnom ulaganju u nove tehnologije i iskustvu svojih djelatnika na područjima planiranja, organizacije, upravljanja i izvođenja radova.

PREDMET POSLOVANJA

Od svog osnutka tvrtka Monter-SM specijalizirala se za izgradnju svih vrsta cjevovoda i industrijskih postrojenja.
U posljednjih 65 godina tvrtka kontinuirano ulaže u poboljšanje kvalitete, nove tehnologije, strojeve i alate te obrazovanje svojih djelatnika. Danas Monter-SM može ponosno reći da je u mogućnosti
preuzeti i najzahtjevnije poslove i projekte iz svog djelokruga poslovanja koji obuhvaća:
• Izgradnju plinovoda, naftovoda i vodovoda
• Izgradnju industrijskih postrojenja (plinska, naftna, kemijska, petrokemijska..)
• Proizvodnju procesne opreme
• Proizvodnju procesnih SKID jedinica za različite tehnološke primjene
• Montažu, održavanje i remont različitih industrijskih postrojenja

Direktori i voditelji odijela:

                  @Stjepan Novak

Stjepan Novak
mag. ing. mech., MBA

Predsjednik Uprave

                    @Dejan Rokić

Dejan Rokić
dipl. ing. stroj.

Direktor komercijale i razvoja / Član Uprave

                      @Marko Lisičar

Marko Lisičar
dipl.ing.stroj.

Direktor Montaže

Darko Grbavac
dipl. ing. stroj.

Direktor Proizvodnje

                  @Dražen Vrbka

Dražen Vrbka
ing.traff.

Voditelj mehanizacije i transporta

Tomislav Kelava
dipl. ing. stroj.

Sektor Upravljanja kvalitetom

Branka Plazina Gašpar
dipl. iur.

Sektor općih poslova

Terezija Pofek
dipl. oec.

Financijsko računovodstveni sektor

Krunoslav Rajtar
struč.spec.ing.sec.

Voditelj odijela ZNR i ZOP